Златен и два сребърни медала за варненските стрелци с лък

Спорт

20-01-2016, 11:17

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Подобриха и три рекорда

Варненските стрелци с лък спечелиха един златен и два сребърни медала на провелия се турнир "Болярка" през изминалия уикенд, който е част от спортния календар на Българската федерация по стрелба с лък (БФСЛ).

В категорията при най-малките, момчета до 11г., варненци от клуб "Млади стрелци" не оставиха шанс на конкуренцията и съвсем убедително заеха първите две места от общо 13 участника от цялата страна. С 566т. от 600 възможни Давид Данев спечели безапелационно златото и постави личен и клубен рекорд, а Станислав Стамов се окичи със сребърен медал с 533т., като той също подобри личния си рекорд. На трето място се класира състезателят на Феникс Арчъри София - Йоан-Александър Тодоров с 511т.

При момчета до 14г. Мартин Тягов записа първо участие в тази категория, като с 510т. зае 6-о място от 14 участника. Мартин показа много зряла стрелба и има потенциал да се бори за разпределението на медалите в следващите турнири.

При момичетата до 14г. Нора Василева стреля също много силно и на първата сесия водеше на конкурентката си от В. Търново, Даниела Личева с 285 на 283 точки. Това постави двете състезателки в пряка конкуренция за първото място. В крайна сметка нашето момиче отстъпи с общ резултат от 566т. срещу 572т. на Даниела. Въпреки това Нора подобри личния си и клубен рекорд в тази категория. На трето място се нареди представителката на Робин Худ София с 599т. Този висок резултат, който Нора постигна потвърждава изборът й да бъде включена в проекто-националния отбор за следващия олимпийски цикъл. Предстоят още много работа и участия в състезания.

Дебютно участие записа и Магдалена Желева в същата категория при момичета до 14г. С много стабилна стрелба, спокойствие и увереност и общ резултат от 486т. тя зае 5-о място, което бе една приятна изненада за клуба.

Въпреки малката подготовка, която имаха варненските стрелци (по-малко от 10 тренировки в зала), те успяха да запишат много успешно участие в турнир „Болярка“. А всеки, който желае да изпита тръпката на стрелбата с лък и да провери мерника си, може да ни потърси на тел. 0884 99 55 40 за записвания за тренировки. За екипа на ОСК „Млади стрелци“ е удоволствие да открива нови таланти и да помага за развиването на техните възможности.