Курьор решава къде ще играе след края на първенството

Спорт

18-01-2016, 17:41

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бакари се връща в строя до дни

Един от факторите, които биха повлияли за решението му да остане на "Тича", е треньорът Никола Спасов

Звездата на Черно море Матиа Курьор ще прецени къде да продължи кариерата си след края на сезона. Това заяви самият футболист в интервю за varnautre.bg. Курьор разкри още, че един от факторите, които биха повлияли за решението му да остане на Тича, е треньорът Никола Спасов.

Заговори се за интерес към теб от страна на Динамо (Минск). Дори се появи и информация в медиите, че след края на сезона ще напуснеш Черно море именно в посока тима от Беларус?

- Ще отговоря на въпроса ви така – това, което излиза като информация, е преиначено. Не е точно така, както е представено.

Каква всъщност е истината?

- Истината е, че на този етап не съм взел решение какво точно ще правя за в бъдеще. Освен това, никога не съм казвал, че имам желание да премина в друг клуб. Едно е сигурно и нека е ясно на всички - искам да завърша сезона в Черно море. На финала на първенството ще взема решение какво да правя и ще го обявя публично. Не изключвам нито един от двата варианта - може и да остана в Черно море, може и да премина в друг клуб...

От какво най-вече зависи решението ти?

- Преди да се вземе каквото и да е решение, то трябва да се обмисли много добре, да се видят плюсовете и минусите. Освен това смятам да се консултирам и със своето семейство, и с мениджъра ми. Има и други значими фактори, които биха повлияли за това дали да остана в Черно море. Треньорът Никола Спасов е един от тях. Важно е дали той ще остане начело на варненския клуб. Какви ще са целите пред отбора за новия сезон е другото, което също ме вълнува и бих искал да знам, за да взема това решение. Когато получа отговори на тези въпроси, а това неминуемо ще се случи на финала на първенството, ще взема решение къде ще продължа кариерата си.

Заговори се за интерес към теб и от страна на Левски?

- Когато човек, респективно спортист, получи признание за качествата си, той неминуемо се чувства горд и щастлив от това. Няма как да не съм щастлив, че към мен проявяват интерес отбори като Динамо (Минск), а дори и Левски. Това е признание за работата ми в Черно море. Когато имаш хъс, желание и си упорит, когато се доказваш на терена, показваш качества, стил и добра игра, нормално е да те забележат и да направиш добро впечатление. На този етап е важно да стане ясно, че се чувствам добре в Черно море и целта ми е една – да се представя на ниво през пролетта с екипа на "моряците". Подготовката на отбора ни вече започна. Тренирам усилено и не мисля за други отбори. Твърдо съм решен да дам дам всичко за този клуб в мачовете от настоящия сезон, защото Черно море направи много за мен и аз ще се реванширам подобаващо на варненския тим.