Варненският театър с три номинации за Икар

Варна Лайф

13-01-2016, 10:03

Снимка:

ofertina.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Стоян Радев е номиниран за водеща мъжка роля в "Кавказкият тебеширен кръг"

Три номинации за Икар за 2016 г. получи варненският Драматичен театър "Стоян Бъчваров". Актьорът Стоян Радев е номиниран за водеща мъжка роля в "Кавказкият тебеширен кръг" на Брехт, а проф. Маргарита Малденова за режисурата на постановката. Третата номинация е за музиката на "Опасни връзки" - дело на Петя Диманова.

С "Икар" за изключителен творчески принос към българския театър ще бъде удостоена атрисата Илка Зафирова. За първи път Съюзът на артистите в България ще връчи престижаната награда на две изключителни преподавателки - проф. Надежда Сейкова и проф. Николина Георгиева.

За Петър Попйорданов - Чочо е наградата за чест и достойнство, определяна от Христо Мутафчиев. С фотоси от филми на актьора, за чиято загуба гилдията продължава да скърби, ще бъде традиционната изложба пред Народния театър "Иван Вазов". Тя е част от съпътстващата програма на Софийския театрален салон, на който се показват всички спектакли с номинации за годишните награди на САБ "Икар". Връчването на призовете ще бъде - на 27 март, Международния ден на театъра.