Трима се борят за шеф на кучкарника

Явяват се на събеседване в края на седмицата

Трима души са допуснати до събеседване в конкурса за избор на нов управител на приемника за безстопанствени животни в Каменар. Кандидатурите на други шестима претенденти не са отговарали на условията и те са отпаднали от битката за поста.

Тримата одобрени - Евелина Дамянова, Росен Русев и Владимир Димитров ще бъдат изслушани от изпитната комисия на 15 януари. Те ще бъдат препитвани основно за Закона за защита на животните, Закона за ветеринарно-медицинската дейност и наредбата за изискванията към обектите, в които се отглеждат и развъждат животни.

През последните години в приемника се смениха няколко управителя. Понастоящем той се управлява от временно изпълняваща длъжността д-р Нели Георгиева. Същевременно зоозащитници от години алармират за недобросъвестно отношение към кучетата.

Подобен случай бе тиражиран и в началото на тази година. Доброволци разкриха, че в първите работни дни на 2016 г. са заварили кучетата, озверели от глад, сняг в клетките и два трупа. По-късно от общината отрекоха, че животните не са били хранени, а за двете умрели кучета заявиха, че са били прибрани болни от улицата.