Пламен Николов започна подготовка с Черно море

Спорт

12-01-2016, 14:12

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подписва с "моряците" за година и половина

Третото ново попълнение на Черно море Пламен Николов вече е на "Тича" и се включи във втората за деня тренировка. Футболистът, който за последно е играл в Ботев Пловдив, ще подпише с "моряците" за година и половина.

Пламен Николов е роден на 12 юли 1985 година. Юноша е на плевенския Спартак, като през 2000 година преминава в ДЮШ на „Левски“ (София). Професионалната кариера на Николов минава през отборите на Спартак (Плевен), Литекс (Ловеч), руския Том (Томск), отново Литекс и за последно се подвизаваше в Ботев (Пловдив).

Николов е двукратен шампион на България с екипа на Литекс (2009-10, 2010-11), носител на Купа България (2008, 2009) и Суперкупата на страната (2010). Записал е и пет мача за националния отбор на България, както и десет срещи за младежката формация на "трикольорите", където се е отчел и с едно попадение.

Бранителят ще носи фланелката с номер 22 при "моряците". Междувременно стана ясно, че новото попълнение Владислав Романов ще играе с номер 73.

Иначе днес отборът на Черно море проведе две занимания. Сутринта "моряците" работиха във фитнеса, а следобед проведоха двуразови занимания с топка на стадион "Младост".

В същото време днес прегледи в спортния диспансер преминаха и последната група футболисти. Това са Симеон Райков, Кулибали, Чанович, Курьор и юношите Николай Минков, Стефан Иванов и Иван Дюлгеров.