Дейвид Бауи загуби битката с рака

Животът

11-01-2016, 10:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Великият музикант почина на 69-годишна възраст, два дни след рождения си ден

Дейвид Бауи почина на 69-годишна възраст след 18-месечна битка с рак. Това съобщи синът на големия музикант. "С голяма тъга потвърждавам, че това е истина. Известно време ще бъда офлайн. Пращам любов към всички ви", написа Дънкан Джоунс в Туитър.

"Дейвид Бауи почина мирно днес, заобиколен от семейството си след храбра 18-месечна битка с рак", пише на официалната страница на музиканта във Фейсбук. 28-ият албум на звездата – "Blackstar" – излезе в петък. Тогава беше и неговият рожден ден.

Дейвид Бауи е роден на 8 януари 1947 г. в предградието на Лондон - Брикстън. Майка му Маргарет Мари "Пеги" е от ирландски произход. Тя работи като разпоредителка в театър. Баща му Хейуард Стентън Джоунс работи към благотворителната фондация "Barnardo's".

Кариерата на Бауи обхваща няколко десетилетия, през които той се превръща в явление, влияейки върху световната поп и рок сцена. Видеоклиповете му от 70-те и 80-те години на XX век се считат за много новаторски, а концертните му изпълнения са сравнявани с театрални представления.