Главните пътища са изчистени, коли закъсват в малките улици

Мисия Варна

04-01-2016, 09:17

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

2 автобуса закъсаха на "Почивка", огромно задръстване на бул. "Владислав"

30 машини чистят Варна от падналия сняг, съобщиха от общината. Основните пътни артерии на града са проходими, а мигистралата е изчистена до асфалт, показа проверка на Varnautre. В малките улици обаче не е чистено и излизането е от тях е невъзможно. 

На ул. "Братя Бъкстон" багер само минал тази сутрин, около 2:00 часа, но без да чисти. "Единственото, което остави са следите след себе си", разказа гражданин, живеещ на улицата. Сутринта положението си е останало същото. В 9:30 часа снегорин все още не е минал по улицата, на която постоянно закъсват коли, допълниха потърпевшите от района. 

Огромно задръстване има между мол Варна и Двете кули, което се разраства и към Автогарата. Няма видима причина за автоколоната, освен спрял автомобил на аварийни без шофьор, който останалите участници в движението заобикалят. Задръстването е в посока магистралата. В другото платно движението е нормално. 

Два автобуса закъсаха на Почивка. Първоначалния сигнал е бил за десетки закъсали автобуси в района, но авариралите са само два. Единият от тях е на баира за гимназиите, а другият е по-надолу - на разклонението на пътя за Златни пясъци. 

Подлезите и спирки се обработват, но далеч не са изчистени, показа още проверка на Varnautre. Градските автобуси са с разреден график. 

Местностите около Варна са напълно блокирани от сняг. Над Вятърна мелница улиците са непроходими, същото е положението и в  районите по пътя за Златни пясъци - Дървения мост и Манастриски рид.