Заведения и заложни къщи във Варненско с десетки нарушения

Крими

21-12-2015, 16:48

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха общински съветник в Девня

В региона са проверени общо 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия

Периодично специализирани полицейски операции в малките населени места в област Варна са започнали от 4 декември, които продължават.  Целта е повече ефективност на дейностите по предотвратяване и разкриване на престъпления и опазване на обществения ред, спазването на лицензионни и разрешителни режими. 

При проверките в увеселителни заведения, заложни къщи, къщи за гости и др., подвижни групи от полицейски служители и служители с контролни функции от други държавни органи следят за спазване на работното време, охраната и пропускателния режим в обектите, режим на присъствие на малолетни и непълнолетни, продажба на акцизни стоки. Проверяват се сигнали за разпространение и употреба на наркотични вещества, следи се за издирвани лица и лица от криминалния контингент, както и на други съмнителни лица.

На 4 и 5 декември в региона са проверени общо 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия. Установени са административни нарушения, които не са от компетенциите на МВР, за които са съставени констативни протоколи и за отстраняването им са дадени предписания. Проверени са три обекта, регистрирани като заложни къщи.

За един от обектите е образувано е досъдебно производство – за лихварство. По отношение на друга заложна къща е започната проверка, отново с оглед данни за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Всички материали са докладвани на окръжна прокуратура – Варна.

В заведение в Белослав е имало едно непълнолетно лице, без родител и придружител. След установяване на майката са съставени 2 акта – на майката и на собственика на заведението за нарушения на Закона за закрила на детето. Не са констатирани данни за престъпления по отношение на търговия с акцизни стоки без поставен бандерол.За седмица са проверени общо 50 МПС. Установен е един неправоспособен водач, констатирани са 7 нарушения на закона за движение по пътищата, за които са съставени актове. Полицейски проверки са извършени на 89 лица, 8 от които с криминални прояви. Задържани са петима, за които има данни, че са съпричастни към извършени противоправни деяния. Проверките, както във Варна, така и в малките населени места продължават.