Шоколадова работилница и домашна храна на Коледния фермерски пазар

Животът

18-12-2015, 15:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събота и неделя ще събират хранителни продукти и за самотните майки от социалната кухня

Коледен фермерски пазар ще има във Варна тази събота и неделя. На него всеки ще може да се подготви за Коледа с истински и вкусни храни, отгледани от производители в района по щадящ и разумен начин - храни, много различни от индустриално преработените, пакетирани храни в магазините. Организаторите очакват да се включат около 30 производители на млечни продукти, квасени хлябове, плодове, зеленчуци, сладка, сурови десерти и печива, диворастящи билки и др.

Планирана е и Шоколадова работилница за всички, които желаят да превърнат кухнята си в шоколадова фабрика. Крафт бира от най-високо качество, както и домашно вино ще посрещнат гостите.

Освен храна - на пазара ще има допълнително около 40 производители от сферата на изкуството, които са подготвили фантастични и различни ръчни приготвени подаръци, украса, книжки, играчки, които са чудесен подарък за нашите деца. Ние възпитаме вкуса към ръчното, към истинската материя от най-ранна възраст, като алтернатива на вносните/пластмасови индустриални продукти.

Домашна козметика с чисти съставки, както и минерален грим също ще присъстват на фермерския пазар. Богата програма от работилници за изработване на украса от вълна, на домашни сапуни, на пана от декупаж, музикални ателиета с песнички от цял свят, лекции за "Живот в еко-селище" и "Ведическа кухня" също ще бъдат част от събитието. Уникална система за ранно детско развитие ще покаже забавни и полезни игри за децата. Всичко това ще бъде съпроводено от живите китари на варненски талантливи изпълнители, гайди и тъпани на млади момчета, красива салса и лека, омайна джаз музика.

Преди около месец стана ясно, че социална кухня на ул. "Драва Соболч" във Варна няма да има достатъчно храна за самотните майки и деца по празниците. Затова от Фермерския пазар са решили да помолят всички варненци да помогнат като занесат хранителни продукти. Те ще се на Коледния Фермерски Пазар и двата дни на 19 и 20 декември, след което ще бъдат занесени в социалната кухня.

Фермерският коледен пазар ще бъде в Мол Варна на 19 и 20 декември от 10 до 20 часа. "Ще бъде красиво, ще бъде светло, топло и вкусно! Елате вие, доведете и приятел с вас!", приканват организаторите.

Вижте програмата на Коледния фермерски пазар тук >>