Рали България се връща във Варна, правят и голям маратон

Спорт

18-12-2015, 12:40

Снимка:

LAP.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Юнашкият салон отваря врати до дни

Най-голямото нашенско рали – "България", ще бъде преместено във Варна в началото на лятото следващата година. Това каза спортният министър Красен Кралев, който заедно с кмета на града Иван Портних наградиха световния шампион по карате киокушин Захари Дамянов, неговия треньор Емо Костов и световния шампион по кикбокс в стил К1 Александър Петров.


След 14-годишно пребиваване в Рила, Боровец и Самоков Рали България ще се върне в родното си място.

"Правим опит да възродим славата на Варна с Рали България. Има решение състезанието да се премести във Варна. Етапите ще включват и община Несебър, за да стане по-атрактивно за туристите, спонсори и телевизиите", обясни Кралев и допълни, че кметът на Несебър вече е заявил подкрепа за идеята. В момента министерството преговаря с Евроспорт за включване още в този брой, който е изключително важен.

Министърът съобщи още, че във Варна ще се проведе голям маратон. Предстои да бъде направена национална верига с голям награден фонд. Другите два града, които ще са част от него, са София и Стара Загора."Най-после след дълги години Варна ще има свой маратон", отбеляза Кралев.

Най-старото спортно съоръжение във Варна - Юнашкият салон ще отвори до дни. Това пък обяви кметът на Варна Иван Портних. Сградата в центъра на морската столица, която е построена през 1910г., бе реновирана с одобрено финансиране по Регионалния фонд за градско развитие "Jessica".