Левски се облизва за звезда на Черно море

От "Герена" се надяват да успеят да привлекат играча за кромна сума още сега

Левски има сериозен интерес към нападателя на Черно море Матиас Курьор, твърди "7 дни спорт". Националът на Мартиника, който има и френски паспорт, направи силен сезон с екипа на "моряците", който продължи и от началото на настоящата кампания. Той има вече 7 гола на сметката си и е твърд титуляр в схемата на Никола Спасов, който го използва на няколко позиции. Матиас пристигна на "Тича" като крило, но заради проблемите в атака Спасов се принуди да го премести на върха на атаката и не сбърка. Курьор му се отблагодари със седем много важни попадения. Играчът се разписа по два пъти във вратите на Лудогорец и Ботев (Пловдив), а освен това вкара и на Монтана, Пирин и Локомотив (Пловдив).

Курьор има договор с Черно море до края на сезона, когато става свободен агент. Именно заради това от Левски вече сондират около нападателя и ще направят опит да го вземат още през зимната пауза. Спортният директор на "сините" Георги Иванов е в добри отношения с ръководството на Черно море и от "Герена" се надяват да успеят да привлекат играча за кромна сума още сега и да не чакат лятото. Иначе според transfermarkt.de цената на Курьор е 300 хил. евро.

Гонзо преди време разкри, че няма футболисти от родното първенство, които да будят интереса на Левски, но по всичко личи, че това не е точно така, а Курьор е един от играчите в плановете на "сините". Не е изключено софианци да предложат свой играч, който да поеме в посока "Тича" като разменна монета за трансфера на нападателя.

Левски има проблеми в атака и търси спешно футболисти, които да подсилят тази линия. На "Герена" разполагат с Умар Диаби, Линел Китамбала, Денис Махмудов и младия Илия Димитров. Както вече стна ясно, "сините" ще освободят Махмудов. Така Левски търси не само нападател, а и флангови играч, какъвто всъщност е Курьор.

Само преди месец обаче в интервю Матиас Курьор заяви, че ще откаже оферта на Левски, ако такава се появи през зимната пауза или след края на първенството.