Служител, обрал шефа си, отива на съд

Крими

14-12-2015, 12:03

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

31-годишният варненец събирал оборотите от магазините на дружеството, докато една вечер решил да не ги отчете

Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Деян Чапкънов за присвояване на средства на четири фирми на работодателя си – престъпление по член 206, ал. 1 от Наказателния кодекс.

31-годишният варненец бил назначен за шофьор в една от фирмите на И. Добрев. На обвиняемия Чапкънов било възложено да събира оборотите от магазините на дружеството и да ги отчита на упълномощената от управителя служителка М. Герасимова.

На 10 декември 2014 година той заредил магазин на дружеството в село Гълъбово, Пловдивска област. Продавачката отчела на Чапкънов 533 лева в брой и предала извлечение от касовия апарат. На 13 декември обвиняемият заредил със стока други три магазина на фирмата в Пловдив и получил средствата от оборотите им в размер на 1640 лева.Събраните средства Чапкънов прибрал в чанта.

Вечерта на 13 декември мъжът се прибрал във Варна, отишъл до дома на свидетелката Гераскова, на която се отчитал. Под предлог че бърза, той подал чантата на упълномощеното лице през балкона, в която оставил служебния мобилен телефон, ключовете и документите на служебната кола. Отчетените от магазините пари в размер на 2173 лева задържал за себе си.

На 15 декември 2014 год. Гераскова установила, че в предадената чанта липсват оборотите на магазините и уведомила веднага управителя Добрев. Той започнал да търси шофьора, но личният му телефон бил изключен, а служебният се намирал в чантата. След като не успял да издири обвиняемия, Добрев сигнализирал в МВР за извършеното от Деян Чапкънов престъпление.

Делото срещу 31-годишния обвиняем е насрочено за разглеждане във Варненския районен съд на 8 февруари 2016 г. от 10 часа.