Започна прием на документи за лични асистенти и в "Младост"

Животът

14-12-2015, 11:54

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Mогат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване

Прием на документи за лични асистенти и ползватели на услугата в район "Младост" започна от днес. От 14-ти декември до 14-ти януари следващата година всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа в сградата на кметството с адрес: ж.к."Трошево" бл. 47 стая 1, ще се приемат документи за лични асистенти и ползватели.

В срок до 8-ми януари 2016 г. ще се приемат документи за позициите социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор. Дейностите са по проект "Комплексни услуги за достоен и независим живот" на районната администрация и Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

За ползватели на социалната услуга "личен асистент" могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги, разположен в сградата на районната администрация. През март следващата година, след приключване на проект "Нови Алтернативи", ще се включат още 32 потребители в домашна среда и така общата бройка на обгрижваните лица ще стане 247. Срокът за изпълнение на договора е 20 месеца.

Пълна информация за информация за формуляри и срокове за кандидатстване, могат да се намерят на сайта на район "Младост" на адрес: www.varna-mladost.com – подменю „Личен асистент“ или на място в районната администрация, както и на телефони: 052 820 879; 052 820 867.