Малки балерини играят „Червената шапчица“ в Операта

35 деца от балетна школа „Реверанс“ ще танцуват в неделя

Детски балетен спектакъл „Червената шапчица“ ще представи премиерно балетна школа "Реверанс" от Варна на основната сцена на Държавната Опера в морската столица.

Едночасовият спектакъл, който ще се състои на 13 декември, неделя от 19:00 часа е изцяло на основата на класическия балет и освен забавление за малките, цели да запознае децата с изкуството балет.

Музиката е подбрана от произведенията на Чайковски - "Спящата красавица" и "Лешникотрошачката", както и "Куклена фея" на Йозеф Байер, като в нея са вплетени звукови ефекти и картини. Звуковият дизайн и мастеринг на фонограмата са дело на Камен Атанасов.

Хореограф е създателката на школа „Реверанс“ Ирена Радева, която е завършила Музикалната академия в Пловдив специалност балетна педагогика.

В балетната продукция участват 35 деца на възраст 4 до 9 години от създадената преди три години детска школа, помещаваща се в Двореца на Културата и Спорта Варна.

Те ще покажат приказният свят на балета танцувайки в образите на феи, светулки и други горски обитатели.

Основните герои от „Червената шапчица“ ще изиграят Моника Николова в ролята на червената шапчица, ловецът е Ясен Иванов, кралицата е Марина Спасова, а синя птица ще бъде Марина Спасова. Младият талант Кристиан Кралев ще танцува в образите на вълка, бабата, краля и синя птица.

Пред varnautre.bg Ирена Радева разказа, че спектакълът е създаден за четири месеца, което е забележително постижение имайки предвид крехката възраст на балетистите в школата. Тя благодари на създателите на красивите костюми от шивашко ателие Джуратон и покани всички почитатели на балетното изкуство да заповядат на 13 декември, неделя от 19:00 часа в Държавна Опера Варна, основна сцена. Билетите се продават на касите на операта.