Поискаха да кръстят спирки на мол

Животът

09-12-2015, 17:27

Снимка:

Varnautre.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Финансират приоритетно културни събития в курортите

Спирките "Иван Рилски" и "Иван Рилски 2" на бул. "Владислав Варненчик" да бъдат преименувани на близкия мол, поискаха от ръководството на търговския център. Според управата му молът се е утвърдил като една от най-посещаваниет локации, вследствие на което пътниците, които изпозлват спирките, за да го посетят, са се увеличили.

С настоящите имена на спирките могат да бъдат преименувани такива в кв. "Кайсиева градина", находящи се в близост до мястото, на което в момента се изгражда храм с името на светеца,препоръчват от мола.

Съветниците от комисията по култура към Общинския съвет обаче не приеха доводите и отхвърлиха предложението. Всички знаят, че посетителите на моловете не използват градския транспорт, а и двете спирки на бул. "Владислав Варненчик" са кръстени на близкото училище, отбеляза съветникът Костадин Костадинов от коалиция "Варна".

Местните парламентаристи одобриха и промяна в правилника на Фонд "Култура", съгласно която приоритетно ще се разглежат проекти за събития в курортите или на дати извън силния летен сезон. Освен това бяха избрани нови членове в оценяващата комисия - съветниците Лидия Маринова от ГЕРБ и Христо Боев от БСП. Другите предложения бяха за Славчо Славов от ГЕРБ и Костадин Костадинов от коалиция "Варна", но те не събраха необходимите гласове.