Мъж и жена олекнаха със 140 740 лева след срещи с местен Ястребовски

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

36-годишният Пламен Петров е фалшифицирал банкови документи и направил мнима покупка на имот

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу измамник на едро. 36-годишния Пламен Петров е обвинен в измама в особено големи размери за сумата от 140 740 лева, представляваща особено тежък случай – престъпление по член 211, пр. 1, във връзка с член 26 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и конфискация на една втора от имуществото.

Петров ще отговаря и за съставяне на неистински документи – решение и уведомление на ОББ до централното управление на МКБ "Юнион банк", като продължавано престъпление по член 309, ал. 1 от Наказателния кодекс.

От април 2011 до декември 2011-та обвиняемият Петров, който е бивш кредитен консултант във варненски клон на голяма банка, успял да заблуди свидетеля Ст. Иванов, че ще го представлява в публична продан на три жилищни имота, обявени от двама частни съдебни изпълнители. За всеки от имотите бившият банков служител искал от своя познат 10% от обявената тръжна цена, а Иванов плащал в брой. Така Пламен Петров успял да набави имотна облага за себе си в размер на 16 740 лева.

През лятото на 2011 год. обвиняемият се запознал в сайт за запознанства с другата измамена – свидетелката Н. Трифонова. Жената продала наскоро скъп имот и обяснила, че иска да си купи ново жилище. Петров съобщил, че в момента на публична продан е изнесен имот в гръцката махала на Варна. Направил оглед на имота и успял да накара брокера да повярва, че ще купи жилището. Така се сдобил с ключ от апартамента, който показал на измамената Трифонова като доказателство за спечеления на търг имот.

Жената се усъмнила и проверила на място в кантората на частен съдебен изпълнител защо имотът не й се възлага, въпреки че е спечелила търга. Там разбрала, че търгът за имота не се състоял.

36-годишният Петров обещал да върне дадените пари. Една година обаче платените от Трифонова средства не постъпвали по сметката й. Тогава мъжът измислил друг начин да бави плащанията с фалшиви документи с подправен подпис и печат на управител на БНБ. В документите се казвало, че Комисията по финансов надзор проверява платената сума. Измамената решила да провери на място в БНБ този факт и така разбира, че представеният от измамника документ също неистински.

След случая настъпил разрив в отношенията помежду им и обвиняемият Петров подписал запис на заповед без протест в полза на Трифонова, като се задължил да върне сумата от 124 000 лева, която й дължи и до момента.

По делото категорично е установено, че за осъществяване на измамническата си дейност Пламен Петров е изготвил различни неистински документи – на банки и частни съдебни изпълнители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане на измамата във Варненския районен съд.