Гимназията по туризъм спечели награда на кулинарна изложба

Животът

05-12-2015, 11:28

Снимка:

Пресцентър на Мол Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Екзотика и традиции в морската кухня си дадоха среща в навечерието на Никулден

В истински празник за сетивата се превърна Петата национална кулинарна изложба Варна 2015. Девет отбора мериха сили в петъчната вечер за титлите в своеобразния морски MasterChef. Както се полага в навечерието на Никулден, акцентът в кулинарното състезание бе поставен върху рибните блюда и морските деликатеси, а ястията, с които майсторите в кухнята се представиха пред журито и стотиците гости, конкурираха достойно блюдата и на най-изисканите гурме ресторанти.

Кулинарната битка бе оспорвана. Традиционни и екзотични вкусове се преплитаха в творенията на състезателите. Сред "оръжията" им в надпреварата имаше лаврак и сьомга, октопод и калмари, рапани, кралски скариди и, естествено, пълнен никулденски шаран. Всички отбори бяха развихрили въображението си не само в подбора и съчетанието на рибните и морските деликатеси, но и в дизайна на порциите, и в подредбата на щандовете си и в презентацията на специалитетите пред журито и публиката.

Ето при кого отидоха наградите на организаторите - Община Варна и Варненската туристическа камара, на Сдружение "Култура и туризъм на Българския Североизток", на журналистическото жури и на домакина на събитието – Мол Варна:

Категория "Предястие": ресторант "Нова Мизия" - Търговище;

Категория "Основно ястие": ресторант "БМ" - Варна;

Категория "Десерт": хотел и спа "Азалия" - Св. Св. Константин и Елена;

Награда на Община Варна: Професионална гимназия по туризъм "Проф. Асен Златаров" - Варна;

Награда на Варненската туристическа камара: ресторант "Каро и Лина" - местност "Траката";

Награда на Сдружение "Култура и туризъм на Българския Североизток": ресторант "Тримата мускетари" - Варна;.

Награда на журналистите: Колеж по туризъм – Варна;

Награда на домакините от Мол Варна: СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Игнатиево.