Приятели на убитития в Девня Мартин излизат на протест

Демонстрацията ще бъде пред полицейското управление в града

Близки и приятели на убития в Девня Мартин Тодоров организират протест с искане за справедлив процес. Та са решили да се съберат пред полицейското управление в града на 7 декември, понеделник от 10 часа. Очаква се на демонстрацията да присъства и кмета на Девня Свилен Шитов.

"Дойде време да дадем гласност и да покажем, че сме много и няма да оставим нещата безнаказани", пишат инициаторите във Facebook група, наречена "Справедливост за Мартин". Според приятелите му убиецът заслужава най-строгото наказание, а именно доживотен затвор без право на замяна.

В убийството на Мартин бе обвинен 33-годишният Виктор Панайотов, който е осъждан за грабежи, но реабилитиран по право. Според варненската Окръжна прокуратурата има достатъчно доказателства, в това число и свидетелски показания, от които може да се предположи, че именно Панайотов е причинил смъртта на Мартин.

През тази година срещу 33-годишния мъж е започнато друго досъдебно производство за наркотици, при което по време на претърсване на колата му са намерени ножове, мачете, пистолет, както и боксови ръкавици. Окръжният съд прие доводите на прокуратурата, според която Панайотов може да се укрие, и му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

23-годишният Мартин Тодоров загуби живота си дни преди да сключи брак с годеницата си, която е бременна в петия месец. При кървавото меле пострада 27-годишният Руско, който е брат на годеницата на Тодоров.