Най-малко 23 автомобила стартират в 17-то класик рали "Обиколка на Варна"

Спорт

03-12-2015, 14:28

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Надпреварата е на 5 декември (събота), с център - площада пред Катедралния храм "Свето успение Богородично"

23 автомобила са подали заявки досега за участие в 17-то класик рали "Обиколка на Варна", което ще се проведе на 5 декември (събота). Четвъртият кръг от шампионата с коефициент 2 се организира от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и АСК "СБА – Варна". Център на ралито ще е площада пред Катедралния храм "Свето успение Богородично".

Маршрутът е с дължина 87.70км. и съдържа 7- часови контроли, 2 етапа – точна езда, 3 етапа – слалом (за майсторско управление).

След старта автомобилната колона ще се отправи под Аспаруховия мост за изпълнение на слалом №1, а след това е стартът на етапа за точна езда Варна-Белослав. В Девня и Повеляново ще се проведат слаломите №2 и №3. След Повеляново ще е стартът на точна езда №2. След пълна обиколка на Варненското езеро маршрутът ще завърши пред Катедралата.

Най-старият автомобил е Триумф GT6 от 1967г. на Радослав Радев. С №1 ще стартират Николай Ковачев и Росен Колев, трикратни шампиони през 2011, 2013, 2014г. (точна езда).

В това рали ще се реши шампионската титла за 2015 г. между настоящите шампиони и екипажа Пламен и Катя Атанасови.
Във временното класиране водят Пламен и Катя Атанасови с 204 точки, следвани от Николай Ковачев и Росен Колев с 189 точки, а заемащият до този момент трето място Веселин Джоков отново няма да участва, така че голяма е възможността да бъде изместен Иван Ботев и Виолета Ботева при условие, че се класират в първите пет в генералното класиране.

В класирането за „Слалом” отново води Пламен Атанасов следван на 10 точки от Николай Ковачев. Кой ще е шампион ще узнаем след ралито.

Класирането ще се извърши съобразно постигнатите резултати от часовите контроли и етапите за точна езда. Първият от това класиране ще бъде обявен за победител в ралито. Освен в генерално класиране ще се извърши класиране и по класове според годината на производство:
Янгтаймери;
до 1984г.;
до 1970г.;
до 1960г.
Отделно класиране ще се извърши от етапите за „Слалом”, което ще е общо за всички.
Ще проведем и състезание за „Слалом” за дами. Победителката ще получи купа.
Регламента на ралито е съставен съобразно правилниците на FIA и FIVA за Historic rigulariti rallyes.
ПРОГРАМА
8.30 – Пристигане и подреждане на автомобилите;
9.00 – Техническа конференция;
9.30 – Технически преглед на автомобилите;
10.30 – Обявяване на окончателен стартов списък;
10.45 – Официално откриване на ралито;
11.01 – Старт на първия автомобил;
16.00 – Финал на първия автомобил;
18.00 – Награждаване.