Захари Дамянов: Зад този успех стоят много тренировки, вяра и мечти

ВИДЕО: Сега не мисля за състезания и не кроя планове за бъдещето, искам само да си почина

"Благодаря на всички, които са тук. Изненадата е много приятна. Горд и щастлив съм от постигнатото". Това бяха първите думи на световния шампион по карате киокушин Захари Дамянов при пристигането му на Летище Варна.

"Разбрах какво не ми достигна на предното световно и сега бях уверен, че мога да стана шампион. Зад този успех стоят много тренировки, вяра и мечти", каза Дамянов.

В първия ден в Токио Дамянов е победил бразилец, във втория се е справил с поляк и руснак, а в третия ден е имал пет мача, като взема по две победи над двама японци и руснаци, а на финала печели убедително с 5:0 съдийски гласа срещу французин. "Преди това имах 4 победи от 5 мача срещу него. Вътрешно в себе си вярвах, че и този път ще го победя. В началото започнах добре и усетих, че съм по-силен от него", каза още Дамянов.

Той допълни, че сега му предстои почивка, а относно възможността да защити титлата си след 4 години, бе реалист: "Едва ли ще стане, тъй като тогава вече ще съм на 34. Но сега не мисля за състезания и не кроя планове за бъдещето, искам само да си почина."

ПОЛУФИНАЛЪТ В ТОКИО:

ФИНАЛЪТ СРЕЩУ ФРАНЦУЗИНА: