Съдът разреши строителство на Карадере

Животът

27-11-2015, 17:59

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според магистратите протестът на прокуратурата срещу решението на Общинския съвет за ПУП е неоснователен

Административният съд във Варна отхвърли като неоснователен протеста на Окръжната прокуратура против решение на Общински съвет - Бяла, с което е одобрен ПУП-ПР за имоти в землището на общината и в местност "Кара дере".

Производството беше образувано по протест на ВОП за обявяване нищожност на решение на Общински съвет - Бяла, с което е одобрен проект за Подробен устройствен план /ПУП/- план за регулация /ПР/ на Зона за отдих "Бяла-Север", включващи поземлени имоти в землището на Община Бяла и местност "Кара Дере", в землището на с. Самотино, община Бяла.

В процеса като ответници бяха конституирани и дружествата -"Макси-І"-София, "Бългериан Пропърти Инвестмънт Тръст" ЕАД-Варна, "Мадара Бяла"-Варна, "Професионален футболен клуб ЦСКА"-София.

Съдът намира, че тезата на прокуратурата за нарушение на установени към онзи момент изисквания по действащия закон е принципно вярна, но това не прави нищожно решението на Общински съвет – Бяла от 2005 г. То е влязло в законна сила, не е оспорено и съответно е породило своите правни последици. Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред ВАС, в 14-дневен срок.