Решетки за 25-годишен хулиган, скочил на полицаи в дискотека

Крими

25-11-2015, 17:31

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двама младежи посетили заведение в централната част на Варна, където под влияние на употребения алкохол започнали да се държат непристойно и скандално

25-годишен младеж бе осъден от Районен съд – Варна за извършено в съучастие хулиганство и оказване на съпротива на органи на реда. С присъда, на 25-годишният Я. Росенов бе наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при строг режим в затвор.

Самите хулигански действия са извършени от подсъдимия и негов познат през нощта на 14 срещу 15 октомври миналата година. Двамата младежи посетили заведение в централната част на Варна, където под влияние на употребения алкохол започнали да се държат непристойно и скандално като блъскали техниката на диджея, пречели на танцьорката и влезли в пререкание с други клиенти на бара.

Управителят на обекта потърсил съдействие от охранителната фирма. Младежите били помолени да платят консумацията си и да напуснат заведението, но конфликтът ескалирал, стигнало се до словесна агресия и отправяне на заплахи за саморазправа, поради което била извикана полиция. Хулиганските действия, оказването на съпротива и използването на обидни реплики спрямо униформените служители продължили и след извеждането им извън заведението.

По отношение на другия младеж - съизвършител на хулиганството, е било постигнато споразумение и той вече е осъден, с влязъл в сила съдебен акт.

25-годишният Я. Росенов има предходна съдимост. Районният съд му наложи ефективно наказание, като го оправда по първоначално повдигнатото обвинение, че деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.