Никола Спасов: Това че оглеждам чужденци, не е проблем - те си тръгват

Спорт

24-11-2015, 17:59

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В момента сме концентрирани само върху петте мача, които ни предстоят до края на годината

Футболистите на Черно море проведоха днес интензивна тренировка на стадион "Младост". В заниманието взеха участие всички играчи, включително и 18-годишният мароканец Мохамед Амине Енали, който е на едноседмични проби при "моряците".

"Сега периодът е такъв, че няма как при нас да дойде опитен футболист, или такъв с качества. Това че оглеждам таланти или други чужденци, не е проблем. Те тренират по няколко дни и си тръгват. Ако някой ме впечатли, е възможно да го поканя да започне зимна подготовка с нас", коментира идването на младока треньорът на Черно море Никола Спасов. "В момента сме концентрирани само върху петте мача, които ни предстоят до края на годината", каза още наставникът.

Пред клубния сайт Мохамед сподели, че е играл в два неофициални мача за представителния тим Витес. Роденият е в Танжер (Мароко) млад футболист има и две срещи за юношеския национален отбор на страната си до 19 г. Висок е 172 см и тежи 68 кг.

В събота от 14 ч., Черно море гостува на Локомотив (Пд), в среща от 17-ия кръг на "А" ПФГ. Очаква се в състава за този мач да се завърне холандецът Марк Клок, който пребори болките в глезена и вече тренира на пълни обороти. Самият холандец също изрази оптимизъм в страницата си във Фейсбук. "Отново в тренировките. Точно навреме за страхотните две седмици, в които ни предстоят 5 мача", написа Клок.

По-различно е положението с другия чуждестранен полузащитник в тима, който е в лазарета – Марчин Буркхард. Полякът също вече пребори травмата, но ще му е нужно повече време за да навлезе в добра спортна форма.