Пиян шофьор, хвърлил рушвет на полицаи, отива на съд

Крими

23-11-2015, 12:10

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

26-годишният мъж е извършил престъплението в изпитателния срок на условна присъда

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу Иван Иванов от Белослав, който подхвърлил 100 лева на полицаи, за да не бъде санкциониран за управление на автомобил след употреба на алкохол – престъпление по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 1 октомври 2015 г. 26-годишният мъж бил забелязан от автоконтрольорите от Четвърто РПУ на МВР във Варна Е. Пенчев и М. Михалев в заведението "Парка" в Белослав да употребява алкохол. След като компанията на Иванов се почерпила, той се качил в автомобила си "Фолксваген пасат" с чуждестранна регистрация и потеглил.

Полицейските служители се свързали по радиостанцията с колегите си – свидетелите Г. Георгиев и Я. Янакиев, които работели в района, и съобщили номера на колата. Малко по-късно автоконтрольорът Е. Пенчев вижда фолксвагена и го спира за проверка, като уведомява колегите си Георгиев и Янакиев. Шофьорът Иван Иванов не може да представи свидетелство за управление и твърди, че го е забравил в дома си. Полицаите настояват да бъде извършена и проверка с техническо средство за употреба на алкохол, но Иванов отказва четири пъти, като настоява "проблемът" да се уреди по друг начин. След това хвърля две банкноти по 50 лева през отворения прозорец на полицейския автомобил.

Полицаите Пенчев и Михалев го задържат, уведомяват дежурния в Четвърто РУ на МВР и на място е изпратен разследващ полици и експерт, а срещу Иван Иванов е образувано досъдебно производство за даване на подкуп на полицаи, за да не извършат действия по служба – проверка за наличие на алкохол в кръвта при управлението на автомобил.

26-годишният мъж е извършил престъплението в изпитателния срок на условна присъда. От справката му като водач на МПС се вижда, че той има множество нарушения на правилата за движение по пътищата.