Варненци изпратиха последния топъл ден с рекорд

Животът

20-11-2015, 17:05

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Милена Радойчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ноември стана август

Възрастни хора решиха да се попекат на плажа

Необичайно топлото време напълни Морската градина във Варна и заведенията по крайбрежната алея. Десетки варненци решиха да се възползват от слънчевия ден и да покарат колела, ролери или скейтбордове в парка, а някои – предимно възрастни хора се престрашиха и дори се попекоха на плажа.

И докато в някои от крайбрежните заведения вече текат ремонтни дейности в подготовка за следващия летен сезон, то други посрещаха клиенти и се радваха на препълнени маси. Майки с колички, влюбени двойки и тийнейджърски компании бяха окупирали крайбрежната алея, напомняйки за отминалите летни дни.

Не липсваха и велосипедисти, някои от които явно разгорещили се от колоездачната разходка край морето, бяха решили да останат почти без дрехи. Други пък разхождаха домашни любимци или просто се любуваха на морския изглед от пейките край плажа.

Рибари пробваха късмета си от Първа буна, към която се отклоняваха и немалко от разхождащите се край морския бряг. Централният плаж пък се оказа най-предпочитан за разходка по пясъка и питие на плажа. Майки с малки деца бяха избрали мястото, за да си направят снимки, а други релаксираха с разходки по брега или оживени разговори.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Температурен рекорд отчетоха синоптиците в последният работен ден. 21,4 градуса са измерени днес в града около 14:30 часа, съобщиха от варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Най-топло на този ден е било през 1926 г., когато са измерени 21,3 градуса. Няколко са ноемврийските дни, в които максималните температури почти са достигали рекорди, коментираха от филиала. Според прогнозите времето ще започне да се влощава още в края на седмицата.