Стенио и Матиас - козовете на Никола Спасов срещу Ботев

Спорт

19-11-2015, 09:25

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Двамата са вкарали три от четирите гола за моряците в последните три срещи с "канарчетата"

Халфът на Черно море Стенио дос Сантос е убеден, че ако в неделя се вложат на 100 процента и изпълнят указанията на Никола Спасов, ще победят Ботев.

Стенио, както и Матиас Курьор са сред козовете на тима за успех над Канарчетата. Двамата са вкарали три от четирите гола за моряците в последните три срещи с пловдивчани. Матиас Курьор е точен два пъти, а Стенио дос Сантос – веднъж.

Любопитно е, че трите срещи завършват при един и същ резултат – 2:1. "Жълто-черните" имат две победи, а варненци – една. На 3 август 2014 г. Канарчетата бият у дома. Стенио изравнява в 44-тата мин, но в 84-тата съдията не свири дузпа за нарушение срещу Миро Манолов и в ответната атака Юнес Хамза носи трите точки на своите.

На 2 ноември, вече под ръководството на Никола Спасов, варненци измъкват 2:1 на "Тича". Между 21-вата и 23-тата минута с две бързи попадения Матиас Курьор и Тодор Паланков извеждат домакините напред, а в 62-рата Мариян Огнянов връща едно попадение от фаул.

На 29 август 2015 г. Ботев печели в "Коматево". Божидар Васев прави 1:0 (71`), а в 81-вата мин Нико Варела удвоява от дузпа. В 86-ата мин Матиас отбелязва гола на честта за варненци с глава.