Образуваха досъдебно производство за палежа на трите коли

Крими

17-11-2015, 11:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Запалиха колата на синдика на "Полимери"

Единият от автомобилите е управляван от синдика на девненския завод "Полимери" Иван Балабанов

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за палеж на три коли. Снощи, около 21,30 часа пред жилищен блок в курорта Свети Константин и Елена са подпалени автомобилите, два от които са напълно унищожени. Както Varnautre.bg информира, единият - марка "Фолксваген", е лизингов и е управляван от синдика на "Полимери" в Девня Иван Балабанов. Балабанов е баща на председателя на Общинския съвет във Варна адвокат Тодор Балабанов.

Огънят е унищожил предницата на лизинговата кола. Другите два автомобила – "БМВ" и таксиметрова "Дачия", паркирани до колата на синдика, са напълно унищожени. Те са собственост на двама живеещи в жилищния блок.

Окръжната прокуратура във Варна назначи пожаро-техническа експертиза, която трябва да посочи причината за пожара. Днес бе извършен повторен оглед на паркинга в курорта.Разпитват се свидетели, с показанията на които ще бъде установено кой е първият автомобил, от който е тръгнал пожарът и се е разпрострял върху другите два и част от партерното помещение на блока. Извършват се оперативно-издирвателни действия, установяват се камери за видеонаблюдение в района и се търсят веществени доказателства.