Запалиха колата на синдика на "Полимери"

Крими

16-11-2015, 23:00

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Съседи първо чули лек взрив, после пламнали три автомобила

Фолксваген, управляван от синдика на девненския завод "Полимери" Иван Балабанов, е горял тази вечер в курорта "Св.Св. Константин и Елена", научи varnautre.bg. Малко след 21 часа пред кооперацията на спирка "Maрек" се чул слаб взрив, след който, паркираният пред нея лек автомобил пламнал. Огънят бързо обхванал и съседните коли - такси и BMW. Около 21.20 на мястото пристигнали пожарна кола и полиция.

В блока, разположен в непосредствена близост до хотел "Аврора", живее и евродепутатът Емил Радев. Преди да се заеме с политика Радев беше известен варненски адвокат. В кантората му работеше и синът на Иван Балабанов - Тодор, който преди седмица беше избран за председател на общинския съвет.

През юли собственикът на фалиралия девненски завод "Полимери" Николай Банев атакува остро Иван Балабанов и заяви, че той "не се опитва да оздрави дружеството, а го разпродава на безценица". Заводът, обаче, е затворен от години и Банев периодично обвиняваше различни хора и инстритуции за фалита. Разпродаването на мощности за скраб на практика започна години преди обявяването в несъстоятелност, когато с имуществото му се разпореждаше самият Банев. Заради ръждасялите цистерни, в които на територията на химическия гигант се съхраняват отровни вещества, в през януари 2014-а в Девня беше обявено частично бедствено положение.

Преди дни Евгения Банева, отново намеси имената на Иван Балабанов и Емил Радев в историята на бизнес-провалите на съпруга си. Иначе телевизионното й участие беше по повод пожар в софийски офис на фирмата им, в който били хвърлени пиратки.