Черно море четвърти по отбелязани голове в "А" група

Спорт

16-11-2015, 14:10

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Матиас Курьор най-резултатен при "моряците" и трети в първенството

Отборът на Черно море е на четвърто място по отбелязани голове в "А" група. Това показва статистиката след изиграването на двубоите до 15-ия кръг на шампионата.

Въпреки липсата на изявен централен нападател, варненци са отбелязали 16 попадения във вратата на съперника през изминалите срещи, с три по-малко от сезон 2014/15 г. (след 15-ия кръг). Първи по голове е тимът на Литекс с 20, втори е Лудогорец с 18, а на трета позиция е Левски със 17 попадения.

В последния мач Черно море вкара на Монтана цели четири пъти, което дръпна "моряците" с четири места в това подреждане. Преди двубоя край река Огоста, "зелено-белите" имаха на сметката си 12 гола, което тогава им отреждаше 8-ото място в тази класация.

Най-резултатен при голмайсторите в лагера на "моряците" от началото на сезона е Матиас Курьор. Той е пронизал вратата на съперника 5 пъти. С два гола е Хуан Вареа, а с по един са Мехди Бурабия, Живко Петков, Стенио дос Сантос, Мамату Кулибали, Вилян Бижев, Симеон Райков и Педро Еуженио. Останалите две попадения са автоголове на Асен Георгиев (Монтана) и Кирил Котев (Локомотив Пд).

Първи по отбелязани голове в "А" група до момента е Клаудио Кешеру (Лудогорец), който е със 7 попадения. Втори се нарежда Асприля (Литекс) с 6 гола, а третата позиция Матиас Курьор дели с Бьорн Йоненсен (Литекс), Мартин Камбуров (Локо Пд) и Ивайло Димитров (Славия). И четиримата са опъвали мрежата по пет пъти.