Първи поглед към родната анимация "Златната ябълка" (видео)

Варна Лайф

16-11-2015, 12:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Екшън-приключенският анимационен сериал е базиран на българския фолклор

Първи трейлър на предстоящ български анимационен сериал за деца се появи днес. "Златната ябълка" е приключенски екшън сериал. Той е насочен към малките, но разглежда и теми, които биха представлявали интерес и за по-възрастния зрител, обясняват създателите му от продуцентска къща "Змей".

Сериалът проследява историята на 14-годишната Вихра от град Хан и нейното пътуване към златната ябълка. Тя е упорито и решително момиче, което бързо трябва да се адаптира към дивия свят, в който се е озовалo. Управляван от древни горски духове и съвсем отскоро населен от хора, светът е на прага на война между индустриалния град Хан и духовете от Вулкан планина.

Не виждайки друг начин да помогне на родителите си – майка й Искра, кмет на града, и баща й Вулкан Змей, водач на духовете – които се оказват лидери на двете враждуващи страни, Вихра се измъква от Хан и се отправя към Кубер планина. Тя иска да открие златната ябълка, надявайки се да спаси дома си и да възстанови вековното споразумение, което гарантира мир между хората и духовете. Според легендите ябълката е магически предмет, който може да изпълнява желания и се появява веднъж на сто години.

По пътя й към нея се присъединяваТ Тина – млада самодива, търсеща приключения и двама братя кукери  – 14- годишния Влад и 16-годишния Бран. 

Противно на вярването на различните групи, които търсят ябълката, че тя ще разреши всички проблеми на мига, никой от хората, които живеят в Кубер планина, не търси артефакта. Жителите на планината, известни като Балканджии, са привикнали към живота в тежки условия и вярват, че проблемите не се решават от магически предмети, за които не е сигурно дали съществуват, а като се използват собствената сила и интелект.

Тези възгледи са подложени на изпитание, когато Кубер планина е атакувана от настъпващата армия на Сивоплащите – съюз от различни племена и хора, които търсят ново място за живот. 

В момента сериалът е във фаза на предпродукция. Екипът, който стои за него, търси потенциални инвеститори и разпространители, които да помогнат за финансирането и реализираето на "Златната ябълка".

Всико за сериала вижте тук >>