Деца раздават флаери срещу агресията на пътя

Животът

13-11-2015, 11:11

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Искат да насочат вниманието върху дисциплината на пътя

Със съвместна инициатива ЦДГ "Карамфилче" и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи ще насочат вниманието към проблема с войната на пътя. Проявата, наречена "Сигурност за нашите деца на пътя" е по повод Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

В първия работен дена на следващата седмица група родители и деца от детската градина ще занесат плакати и ще раздадат флаери на служителите от общинската Дирекция "Образование и младежки дейности".

С призива " Стоп на агресията на пътя!", " Карай внимателно" и "Пази живота ни!", децата искат да насочат вниманието на възрастните върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, както и да покажат важността на примера на възрастните, за възпитаването на малките деца в пътна култура.

В същия час плакати и флаери ще бъдат раздадени и на служителите от Регионалния инспекторат по образование, както и близо до двете кръстовища на стадион "Спартак" и Регионалната здравна инспекция.