Сдружение ще управлява дейностите за Варна 2017

Мисия Варна

12-11-2015, 13:54

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според проектоустава сдружението ще се занимава с развитието на младежката инфраструктура

Новосъздадено сдружение ще управлява програмата за Варна-Европейска младежка столица 2017. Предстои подготвителна среща за учредяване на сдружението и внасяне на документите за регистрация във Варненски окръжен съд. По този повод в събота (14 ноември) в Младежкия дом, от 11 часа. ще бъде проведена среща за стартиране на процеса по учредяване на сдружението. Очаква се на нея да присъстват представляващите различните сдружения или техни упълномощени представители. На срещата ще бъде уточнен състава на учредителите и документите, които трябва да подготвят; проектът за устав на сдружението; ще бъдат направени предложения за членове на управителния съвет.

В процеса на изготвянето на устава на бъдещото Сдружение "Варна – Европейска младежка столица" е проведено обществено допитване за промени и предложения по него. Постъпили са четири предложения на базата, на които експерти от дирекция "Правно и нормативно обслужване" и от отдел "Младежки дейности" са изготвили нов вариант на проект за устав, съобщи Светла Пасева - началник отдел "Младежки дейности" в община Варна.

Според проектоустава сдружението ще се занимава с развитието на младежката инфраструктура; организиране на курсове, семинари, обучения, конференции, дебати, обществени допитвания, обществени кампании и др.; изготвяне и разпространение на печатни, аудио, видео и други материали; Издателска дейност; набиране на средства (парични, финансови инструменти, право на собственост върху движими или недвижими вещи)  от спонсори и дарители; Управление и контрол на разходването им за осъществяване целите на сдружението.

Още за устава вижет тук>>