Спартак Варна приема Бозвелийско на Коритото?

От Спартак 1918 заплашват с полиция и жандармерия

Отборът на Спартак Варна ще приеме тима на Бозвелийско на Коритото. Такива намерения има ръководството на "соколите". От новосформирания клуб вече са постигнали договорка със шефовете на съперника.

Заради наказание, спартаклии трябва да играят двубоя си от X кръг на "А" областна група на неутрален терен, а не на стадион Локомотив, където по принцип домакинстват.

Любопитното в случая е, че стадион "Спартак" се стопанисва от Спартак 1918 с договор за наем за девет години и половина. От клуба ползвател на Коритото обаче не възнамеряват да си преотстъпват клубното съоръжение.

"Никой не се е свързвал с ръководството ни, за да иска да използва стадиона. Освен това на този терен в неделя от 14 ч. ние играем контролен мач с Интер (Плачидол). Нашият шеф е лаконичен, че на този стадион няма да играе друг отбор в неделя и всичко друго са спекулации. Ако се наложи, ще извикаме полиция и жандармерия", заяви Михов.

Секретарят на ЗС на БФС Варна Пламен Хаджийски пък коментира ситуацията по следния начин: "Бозвелийско вече казаха "да", което в нашата група се взема под внимание при подобни наказания и срещата може да се проведе в същия град, но на различен от "Локомотив"  стадион. Това означва, че няма пречка, поне от наша старана двубоят да се играе на Коритото", каза Хаджийски, който допълни, че съдийската бригада за мача ще е сериозна. От Зоналния съвет споделиха още, че до този момент от Спартак Варна официално не са заявили стадион Спартак за мача с Бозвелийско.