Глобиха две дружества за заустване на отпадъчни води в Черно море

Крими

11-11-2015, 12:19

Снимка:

БГНЕС/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъж замърсил с дизелово гориво в Девня, друг ловял риба в Дуранкулашкото езеро

Две дружества – "ВиК Златни пясъци" и "Виги турс" са глобени за нерегламентирано заустване на отпадъчни води в Черно море. Издадените им наказателни постановления са на обща стойност 5000 лева, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

Кметът на община Крушари пък е глобен със същата сума за това, че не е информирал екоинспекцията за инвестиционно намерение. Още един нарушител е глобен през октомври. Физическо лице от Сливен е санкционирано със 100 лева за това, че извършвало развлекателно-туристическа дейност по река Камчия с моторна лодка, без издаден съгласувателен документ от РИОСВ.

На три фирми и две физически лица са съставени актове в рамките на същия месец. "Пито - кар" е санкционират за нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в с. Приселци. Холдингът "Русалка холидейз" не е неизпълнил предписание за представяне на документи, удостоверяващи използваните водни количества от водопроводната мрежа за туристически сезон 2015 г., а "Корона лав" - за това, че не е представило документи за дейностите с опасни химимически вещества и смеси. Галин Генов е с акт за замърсяване с дизелово гориво в Девня, а Димитрий Петров за нерегламентиран риболов в Дуранкулашкото езеро.

Еко инспекторите са реагирали на няколко сигнала за бедстващи птицим като в резултат една е пусната на свобода в подходящ район, а пет птици в безпомощно състояние са настанени в спасителен център. Проверен е и сигнал за замърсяване със строителни отпадъци след разрушаване на строеж на Яйлата, но не е констатирано такова.