Черно море и Монтана в свирепа битка край река Огоста

Мотивите на двата тима са различни, но еднакво силни

Монтана и Черно море се вкопчват днес от 14 ч. на стадиона край река Огоста в свирепа битка за трите точки. Мотивите на двата тима са различни, но еднакво силни. Монтанци стартираха добре сезона в "А" група, но след това се свлякоха до предпоследното място и заплахата от втория ешелон вече е сериозна. Варненци са стабилни в елита, но показват колебливи игри и загубиха два поредни мача срещу основни конкуренти за челните позиции и сега ще искат да подобрят позициите си.

И двамата треньори понесоха кадрови удари в навечерието на мача. Наставникът на домакините Ферарио Спасов загуби халфа Иван Минчев, който се контузи в коляното. На негово място Феро включи Любомир Генчев в групата.

Колегата му Никола Спасов няма да може да използва Марчин Бургхард, Симеон Райков, Марк Клок и Живко Петков.

Допълнителна мотивация за двата отбора са и двамата рожденици във всеки един от лагерите. "Моряците" ще се опитат да зарадват съотборника си Даниел Георгиев, който празнува 33-ия си рожден ден. Рожденик беше и кмета на Монтана Златко Живков. Именно общината осигурява стабилен финансов гръб на футболния отбор.

Вероятни състави:

Монтана: Иванов, Пашов, Михов, Хубчев, А. Георгиев, Ангелов, Тодоров, Ст. Генчев, Илиев, Балджийски, Мичев.

Черно море: Китанов, Георгиев, Кулибали, Станчев, Венков, Паланков, Бурабия, Стенио, Матиас, Вареа, Васев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен