Стартира "Купа 8 декември" във Варна

Спорт

05-11-2015, 15:17

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Студенти ще мерят сили в шест вида спорт

Спортни прояви по случай 8 декември - празника на българските студенти ще се проведат във Варна в периода 7-21 ноември. Организатор на събитията е Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета.

Разнообразната спортна програма за студентите тази година включва спортовете: лекоатлетически крос, мини футбол, стрийтбол 3х3, волейбол, боулинг и плуване.

Състезанията в чест на празника на българските студенти стартират с Лекоатлетическия крос, който ще се проведе на 7 ноември (събота) от 11 часа в Морската градина, под Летен театър. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Както всяка година с най-голям интерес се очакват мачовете за студентите в спорта мини-футбол, предвид голямата конкуренция между Университетите в последните години. Цар футбол стартира на 9 ноември (понеделник) от 16:00 часа на базата на Технически университет - Варна с мач между ВВМУ и ИУ. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 13 ноември (петък).

Дебют в програмата тази година ще направи спортът Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, който ще се проведе на 11 ноември (сряда) от 15 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 12-и в спортния комплекс на Икономически Университет - Варна от 15 часа с двубоя при мъжете между ВСУ и МУ, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Началото на квалификациите в боулинг турнира ще е от 15 часа на 18 и 19 ноември, а финалните игри между петте финалиста, стартират на 20-ти в 17 часа.

Новоизграденият закрит басейн "Д-р Л. Лазаров" в ПК "Приморски" ще домакинства на спорта плуване на 21 ноември от 10 часа.

Церемонията по официалното награждаване и закриване на "Купа 8 декември" ще се състои на 21 ноември 2015 г. (събота) от 18.