Холандец в Черно море призна за интерес от Левски и Лудогорец

Спорт

05-11-2015, 08:49

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Халф на Черно море на преглед в Холандия

Китанов: Искам един ден да пазя на Милан

Чувам и за оферти от Полша и Холандия, каза Марк Клок

Халфът на Черно море Марк Клок намекна, че може скоро да има нов отбор. Както вече съобщихме, борбеният футболист се прибра в родната си Холандия, за да мине курс на лечение на контузения си глезен. Там той даде интервю за местното издание "Елф Воетбал", пред което призна, че има интерес от български и чуждестранни клубове, а договорът му с "моряците" е до края на годината. Ако не се възстанови до средата на декември, той вероятно ще е изиграл последния си мач за варненци.

"В Черно море се изградих като основен футболист, участвам редовно в мачовете. Моята цел е да ставам все по-добър полузащитник с времето. Целта е отборът да се пребори отново за Купата на България, както и за високо място в класирането."

"Лично аз не бих казал "не" на информациите за интерес от страна на Левски и Лудогорец. Чувам и за интерес от Полша и Холандия. Не знам, за мен винаги е било мечта да играя в Шампионската лига. Визията и амбицията на клуба са важни за мен, а не парите. Те никога не са били водещи за мен."

"Искам следващият ми клуб да бъде с амбиции и да може да ми помогне да стана по-добър играч", сподели в интервюто си за изданието полузащитникът на Черно море.

Пред varnautre.bg Клок сподели, че все още не знае кога ще се завърне във Варна. "Не съм наясно колко ще продължи лечението ми, но засега всичко върви добре. Болките намаляха. Мисля, че още пет дни и ще съм напълно възстановен", каза Марк.

Той разкри, че е добър приятел с двама играчи на Лудогорец. Това са Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки, като тримата са постоянно заедно, а това се обуславя от близостта на Варна и Разград.

"С Върджил и Джоди сме постоянно заедно, но това е нормално, защото двата града са на час път с кола. Или те идват при мен, или аз при тях. След това отиваме някъде, за да хапнем или да се позабавляваме. Наистина сме много добри приятели."

"А и времето сега е много хубаво в България и става за разходки. Все още е 15 градуса и приятелите ми от Холандия искат да дойдат тук. Направят ли го, няма да мога да ги изгоня после", споделя с усмивка Клок.