Седем години затвор за отвличане и обир на чужденец

Крими

04-11-2015, 14:34

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Пострадалият е Жан-Пиер Алберт Золвер

Варненският окръжен съд призна за виновни Галин Георгиев от Шумен и Манол Неделчев от село Любен Каравелово, по общо 8 обвинения, при които жертва е чужденец, закупил имот край Варна.

На 17 май в района на Златни пясъци те отвлекли Жан-Пиер Алберт Золвер. Взели му портфейла, банкови карти, златни бижута и други ценни вещи, пари и телефон. 29-годишният Георгиев използвал извършил две транзакции на обща стойност 800 лева. Наказанието му е "лишаване от свобода" за срок от 7 години, при първоначален строг режим в затвор и ще плати "глоба" в размер на 1600 лева. Мъжът има влязла в сила присъда на Районен съд - 4 месеца "лишаване от свобода", която ВОС привежда в изпълнение и Георгиев ще търпи отделно.

26-годишният Манол Неделчев е признат за виновен по общо 3 обвинения, включително и за съучастие в отвличането на Жан-Пиер Алберт Золвер. Неделчев ще изтърпи най-тежкото от определените наказания - "лишаване от свобода" за 3 години, отложено с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила.