Иван Петров оставя Спартак, за да стане селски кмет

Спорт

02-11-2015, 16:42

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Спешно търсят нов шеф на "соколите"

Свикват Общо събрание на Спартак 1918 по спешност. Това каза председателят на УС на клуба Иван Петров пред varnautre.bg. Причината е, че настоящия шеф на "соколите" спечели кметската битка в село Старо Оряхово на втория тур на местните избори. За Петров гласуваха 54,78% от избирателите, докато за конкурента му Мария Великова от ГЕРБ - 45.22%.

На Общото събрание ще бъдат обсъдени предстоящите промени в ръководството на клуба, които се налагат от победата на Петров на балотажа.

Според областния управител на Варна Стоян Пасев, който е юрист по образование, няма как новоизбраният кмет да съвместява двете длъжности. Така пред varnautre.bg Петров, който бе кандидат на НФСБ, разкри, че избира кметския стол пред родния си футболен клуб.

"Старо Оряхово е моето родно място и трябва да се възроди", заяви Петров. Със същите думи той встъпи в длъжност като председател на УС на Спартак 1918.

Основните приоритети в работата на му ще бъдат намаляване на безработицата, развитие на туризма и изграждане на канализация.