"Глас народен" с кмет във Варненско

Мисия Варна

01-11-2015, 21:33

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всички райони на Варна с кметове от ГЕРБ

9 общини за ГЕРБ, БСП остана с една

Партията на Светльо Витков "Глас народен" вече има кмет във Варненска област. Георги Георгиев спечели битката за Дългопол с 2300 гласа срещу досегашната кметица Маринка Иванова, издигната от местна коалиция "Всички за долината". Самият Георги Киров е син на бивш кмет на общината.

БСП също е с един кмет в областта. Това е Филчо Филев, който за втори мандат ще управлява Провадия. Той е преборил опонента си от ГЕРБ Дияна Агностева с около 6%. За него са гласували 53%, а за Агностева - около 47 на сто.

Червената крепост Долни чифлик, чийто кмет от БСП Борислав Натов влезе в битката за пореден мандат, падна. В следващите четири години общината ще бъде управлявана от Красимира Анастасова от ГЕРБ, която има преднина с 480 гласа. 

Останалите две общини във Варненско, където имаше балотаж, също ще бъдат с кметове от управляващата партия. Кандидатът на ГЕРБ в Белослав Деян Иванов е преборил Галина Тодорова издигната от места коалиция "Европейски път за община Белослав" с около 1800 гласа. Във Вълчи дол също печели ГЕРБ, чийто кандидат Тошко Янев събра 700 гласа повече от Веселин Василев, който бе издигнат от местна коалиция. 26,6% достигна избирателната активност на балотажите в региона.

Останалите общини във Варненска област имат кметове още от първия тур. Във Варна спечели Иван Портних с 62,86%. В Аврен с почти същия резултат - 62,88% спечели кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на общината Емануил Манолов. Аксаково също запазва досегашния си градоначалник. Атанас Стоилов от ГЕРБ получи 73,99% от гласовете. В Бяла положението е същото, където кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Анастас Трендафилов продължава да управлява с 59,90%.

Във Ветрино победителят също е от ГЕРБ - Димитър Димитров, с 53,33% от гласовете. В Девня Свилен Шитов от ГЕРБ събра 57,59%. Старият нов кмет на Суворово е независимият Павлин Параскевов с 57,98%, който пребори опонента си от ГЕРБ Данаил Йорданов. 

Така след края на втория тур от 12-те варненски общини ГЕРБ печели 9.