Ръгбистите на Варна отнесоха Ботев (Бургас)

Спорт

01-11-2015, 17:31

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна смаза Бургас на ръгби (фоторепортаж)

На стадион "Локомотив" варненци се класираха за плейофите в държавното първенство след победа с 84:7 (64:7)

Ръгбистите на Варна отнесоха Ботев (Бургас) с 84:7 (64:7) на игрище "Локомотив" и се класираха за плейофите в държавното първенство.

"Над всички бяха Борис Николов, Волен Радушев, Николай Желев и капитанът Светльо Савов, които вкараха по-голямата част от есетата, допълнителните и наказателни удари. Съперникът има за треньор англичанин, но на този етап ние сме с много над него. Трябваше да ги победим с 5 гола, за да сме втори в групата ни след Янтра, но ние го направихме много по-убедително", заяви президентът на варненския клуб Иван Иванов.

Варненци ще спорят за медали напролет с Балкански котки (Берковица), Миньор (Перник) и Янтра.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

"Трима национали от нашите играят за Берковица, а други четирима – за Перник. Затова този сезон разчитаме на юношите старша възраст, но имаме талантливи момчета и съм убеден, че ще се представим на ниво в четворката. Най-важното бе да се класираме за плейофите, защото Варна прави 50 години ръгби в България и ние от много силен отбор, от шампиони, станахме донори на Перник и на Берковица. Най-силните ни състезатели играят там, защото нашите условия, които им предлагаме, не са добри. Нямаме терен, където да играем и да тренираме. Аз мога само да благодаря на всички състезатели, които се отзоваха. Благодаря и на помощта, която ми оказват Констанца и Мангалия, за да можем да запушим дупката, която се отвори с болестта на треньора ни Пламен Киров. Всъщност сме на себеходна треньорска дейност", допълни Иванов.