Петя Проданова с готова визия за обновяване на 17-и микрорайон в "Приморски"

Мисия Варна

30-10-2015, 15:57

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ремонт ще бъде извършен и на всички улици в квартала, които се обособиха след изграждането на новите жилищни сгради

В 17-и микрорайон в "Приморски", който е заключен между бул. "Осми Приморски полк", бул. "Левски" и ул. "Царевец", предстои мащабно обновяване. В последните години тук има интензивно жилищно строителство. Това изисква да предприемем мерки за подобряване на инфраструктурата и социалната среда, коментира Петя Проданова, кандидат на ГЕРБ за кмет на най-големия район "Приморски".

По предложение на районната администрация в "Приморски", която Петя Проданова ръководи през последните 4 години, кметът Иван Портних е възложил разработването на технически проект, който включва изграждане на детски и спортни площадки, зони за отдих и озеленяване, както и нова улична инфраструктура в 17-и микрорайон. Днес двамата обсъдиха детайли по реализацията на проекта, свързани с наложителната реконструкция на ул. "Мадара" - покрай канала, с осигуряване на автомобилно и пешеходно движение, на нови паркоместа по протежението на участъка от базар "Левски" до ул. "Царевец".

"С Петя Проданова работим при добро взаимодействие и съм сигурен, че през следващия мандат ще надградим постигнатото. Тя има моята пълна подкрепа за развитието на инфраструктурата в кварталите на "Приморски", така че промяната да стигне до всички жители на района", коментира Иван Портних.

Ремонт ще бъде извършен и на всички улици в квартала, които се обособиха след изграждането на новите жилищни сгради – ул. "Акация", ул. "Зора", ул. "Бряст", ул. "Ясен", ул. "Атанас Бешков". Преасфалтиране и изграждане на тротоари предстои за ул. "Д-р Железкова", ул. "Д-р Головина", ул. "Д-р Басанович", ул. "Св. Ирина", ул. "Каймакчалан", ул. "Бор". Нови паркинги ще бъдат изградени по ул. "Св. Ирина", ул. "Зора", ул. "Д-р Головина", ул. "Д-р Железкова". Няма да пренебрегнем и развитието на зелената система в района, увери Петя Проданова.

Заедно с народния представител от ГЕРБ Павел Христов и общински съветници от "Приморски" Петя Проданова отговори на множество въпроси, които бяха поставени от жители на микрорайона. Тя увери хората, че се обмисля обособяване на подходящи места за контейнерите за смет, в съответствие с изискванията за разделно сметосъбиране, че ще бъде обърнато внимание и на кварталните спортни площадки.