Николай Костадинов: Възраждаме "Владиславов" с още проекти

Мисия Варна

30-10-2015, 12:49

Снимка:

ПП ГЕРБ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трябва да има администрация, която да работи открито и близо до хората, заяви кандидатът на ГЕРБ за районен кмет

До преди 2 години Владиславово бе най-забравеният район на Варна. Днес промяната е вече в квартала - твърдя го, защото живея тук и знам, че "Владиславово" бе приоритет за кмета Иван Портних. Той положи началото на обновяването, амбицирани сме да продължим работа заедно. Това заяви Николай Костадинов, кандидат на ГЕРБ за кмет на район "Владислав Варненчик" във Варна. Той е дипломиран юрист, народен представител от 41-то Народно събрание, директор на дирекция "Спорт" в община Варна. Като кандидат за районен кмет Костадинов получи доверието на хората във "Владиславово" и поведе в изборната надпревара на 25 октомври, но му предстои балотаж в неделя.

"И в момента тук работата не спира – реализират се големи инфраструктурни проекти, решени са най-тежките проблеми на уличната мрежа. Сега от Владиславово до центъра се пътува само по нови улици - цялостно се ремонтират бул. "Константин и Фружин", "Трети март", "Янош Хуняди", оттам по новите бул. "Сливница" и "Владислав Варненчик" до центъра придвижването е бързо и удобно. Комфорт има и за хората, ползващи услугите на "Градски транспорт", който обнови автопарка си със 70 нови автобуса и 30 нови тролейбуса, допълни Костадинов.

Той припомни и други промени в квартала през последните две години - изградена бе нова детска ясла "Мечо Пух", както и нова сграда към ОДЗ 11 "Детски свят" – с басейн и физкултурен салон. Строят се 36 детски площадки, които отговарят на всички изисквания за безопасност. Осигурен бе рентгенов апарат за ДКЦ3, за хората от третата възраст бе отворен нов пенсионерски клуб. Специални грижи бяха положени и за парка в района – алеите, осветлението и пейките са обновени, изградени бяха нови площадки. Инвестициите в зелената система ще продължат.

"Можем да започнем работа веднага, тъй като има готови проекти с осигурено финансиране. Например - за облагодоряване на "Кайсиева градина", където ще има озеленяване, зацветяване, нови паркоместа, детски и спортни площадки. Проекти за разширение на ОДЗ 10 "Приказка" и ОДЗ 12 "Първи юни". За ремонт на Първо основно училище и на СОУ "П. Яворов", каза още Николай Костадинов.

"За мен Варна започва от "Владиславово". Районът трябва да има администрация, която да работи открито и близо до хората. Като част от екипа на Иван Портних знам и проблемите, и възможностите за развитие на Владиславово, затова съм сигурен, че заедно ще променим нашия район и той ще стане най-уредения във Варна!", изтъкна кандидатът на ГЕРБ за районен кмет.