Петя Проданова: Ще преобразим малките улици и междублоковите пространства в "Приморски"

Мисия Варна

30-10-2015, 11:15

Снимка:

ПП ГЕРБ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С изцяло нова визия ще бъде и кв. "Виница"

"Развитието на потенциала на най-големият район във Варна – "Приморски“, започнахме заедно с екипа на Иван Портних! Съвместните ни усилия дават резултат, затова сме готови да продължим да надграждаме заедно!" Това заяви Петя Проданова, кандидат за кмет на район "Приморски" във Варна. Въпреки убедителната преднина, стотина гласа не й достигнаха за победа още на първи тур. Подкрепиха я 49,67% от гласувалите, но й предстои балотаж на 1-ви ноември. През изминалия мандат Петя Проданова бе районен кмет на "Приморски“. По професия е машинен инженер, ръководила е и Дирекция "Бюро по труда" в морската столица.

"Искам да продължим със същата скорост и вече знам коя ще бъде следващата важна стъпка - рехабилитация на малките улици и междублоковите пространства в района", категорична бе тя. Петя Проданова припомни, че с встъпването си в първи мандат, е наследила инфраструктура в безобразно състояние. Днес, благодарение на перфектния синхрон в работата с кмета на града Иван Портних, основната улична инфраструктура е изцяло обновена. "Започнахме от "Брегалница" и "Цар Освободител", преди 2 месеца завършихме "Княз Борис I". В момента се завършва частта от скоростното трасе, което ще мине по бул. "Осми Приморски полк" и бул. "В. Левски" и ще свърже Владиславово с "Почивка". Цялостната рехабилитация на основните пътни артерии ще позволи да заделим средства за ремонти на по-малките улици", каза Петя Проданова.

Тя припомни и друга важна придобивка за младите семейства от района - през изминалия мандат бе сложен край на един от най-наболелите проблеми за Варна – дефицитът на места в детските градини. В "Приморски" бяха построени два нови филиала към ОДЗ "Чайка" - "Бисерче" и ОДЗ "Д-р Петър Берон" – "Жирафче", има и нова сграда към детска градина "Иглика". Готови са проектите за разширение на ЦДГ № 30 "Мечо Пух" в кв. "Чайка". Готов е и проектът за ремонт на една от най-големите варненски гимназии ГПЧЕ "Йоан Екзарх". "Продължаваме да строим нови детски площадки, тъй като голяма част от тях са много стари и опасни. Работим и за разрешаване на проблема с липсата на паркинги. През 2015 г. в "Приморски" бяха изградени два нови паркинга с по 25 места", отчете Проданова. И добави, че има готов проект за облагородяване на градските зони в кв. "Чайка" – с парк, алеи, осветление.

С изцяло преобразена визия ще бъде и кв. "Виница", където се планират просторен парк с детски и спортни площадки, фитнес на открито. Паркът ще бъде изграден върху терен от 6 дка, който е държавна собственост и бе предоставен на община Варна с решение на правителството. В ход е и ремонтът на централната пътна артерия във "Виница" – бул. "Цар Борис III ", който бе в окаяно състояние. Ще има нови подземни комуникации, цялостно асфалтиране, пътна маркировка, бордюри и ново осветление.