Петя Проданова: Проекти превръщат "Виница" в уреден и зелен квартал

Мисия Варна

29-10-2015, 18:11

Снимка:

ПП ГЕРБ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Освен многофункционално игрище се проектира парк с детски и спортни площадки

Новоизбраният кмет на Варна Иван Порних и кандидатът на ГЕРБ за кмет на варненския район "Приморски" Петя Проданова се срещнаха с футболния отбор на кв. "Виница" на новостроящото се многофункционално игрище на ул. "Кастрица". "Квартал Виница е бил незаслужено пренебрегван през годините. Знам и за проблемната улична инфраструктура, и за недостига на зелени площи, на детски и спортни площадки. Започнахме да решаваме задачите поетапно - вече изградихме разширение на местната детска градина. Готови сме и с нови проекти за квартала - за пълна рехабилитация на бул. "Цар Борис I", за ремонт за разклона към Кичево и изграждане на парк с игрови център и фитнес на открито", каза Иван Портних. Той увери хората, че като част от неговия екип Петя Проданова работи упорито за развитието на района.

"Спортното съоръжение, което се строи тук, ще бъде предназначено за колективни игри като волейбол и футбол на малки вратички. Инициативата за проекта е на служители от район "Приморски", които познават проблемите на квартала и активно съдействат за подобряването на социалната среда", каза Проданова. Тя добави, че след като бъде завършено игрището, в тази част на "Виница" ще се създадат прекрасни условия за спорт и релакс. "Многофункционалното игрище на ул. "Кастрица" е само част от визията за развитие на базата за спорт, отдих и занимания на открито в квартала. Успоредно с това върви работата по проектирането на парк с детски и спортни площадки, който ще бъде разположен върху терен от 6 дка – между улиците "Албатрос" и "Морски звуци", добави тя.

Петя Проданова бе категорична, че "Виница" ще продължава да бъде нейн приоритет и след 1-ви ноември, когато е балотажът за избор на кмет на район "Приморски“. На първия тур тя получи подкрепата на 49,67 % от гласувалите. На срещата със спортния тим бяха председателят на Областния предизборен щаб – народният представител Павел Христов, както и новоизбраният общински съветник Мартин Байчев. "Петя Проданова е правилният избор за районен кмет на "Приморски". Гласувайте й доверие и ще се убедите, че ако получи подкрепата ви за нов управленски мандат, заедно с новоизбрания кмет на града Иван Портних, ще продължи да работи за европейското развитие на Варна", коментира Павел Христов.

Петя Проданова обяви, че новата конфигурация в Общинския съвет на Варна, където присъствието на съветници от ГЕРБ е значително, както и преизбирането на Иван Портних за кмет на града, й вдъхват увереност, че заложените проекти ще бъдат изпълнени. По време на срещата представителите на футболния клуб във Виница изразиха удовлетворението си, че вече няма да им се налага да тренират в други райони на града, а ще разполагат с модерно многофункционално игрище. Те пожелаха успех на балотажа на кандидата на ГЕРБ Петя Проданова в неделя.