Трифонов обеща подкрепа и идеи на Портних

Мисия Варна

27-10-2015, 11:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът на Реформаторите дарил лични средства за кампанията

Ще работим против търговските мнозинства и тези по интереси в Общинския съвет. Това обяви спечелилият второто място в кметската битка за Варна Чавдар Трифонов, който влиза в местния парламент с още петима представители на Реформаторския блок. Ще настояваме да бъде сформирано ясно мнозинство, заяви Трифонов и подчерта отново, че няма как реформаторите да бъдат в едно мнозинство с Янко Станев, оглавяваната от когото листа на СДП спечели два мандата.

Трифонов честити победата на стария нов кмет Иван Портних и заяви, че се надява някои от идеите и предложенията, лансирани в кампанията на коалицията Реформатори и патриоти да бъдат взети предвид в предстоящата работа на местната администрация. Според нас основен приоритет за Варна трябва да бъдат икономическият растеж, привличането на инвестиции и задържането на младите хора в града. Готови сме да съдействаме с добри практики и в сферата на публичния транспорт, сметосъбирането и чистата, коментира Трифонов и допълни, че той и колегите му ще подкрепят всякакви предложения, които са от полза за развитието на морската столица.

Според кандидата на Реформаторите изборният му резултат не е бил повлиян от черния PR малко преди края на кампанията. Факт е, че голяма част от хората решиха да подкрепят ГЕРБ и кандидата им за кмет на Варна, призна Трифонов, който на частичните местни избори през 2014 г. бе трети. Той коментира и твърдения, че кампанията на РБ е била сред най-скъпите, като заяви, че средствата са декларирани в Сметната палата, а една голяма част от тях е дарил лично. "Не е скъпо да се прави кампания във Варна, скъпо е да се купуват гласове", заключи Трифонов.