4 години и 6 месеца затвор за изнасилване на психично болен

Крими

23-10-2015, 12:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено под открита стълбищна площадка към сградата на пощата в Аксаково

4 години и половина ще лежи в затвора 30-годишен рецидивист от Аксаково, изнасилил психично болен мъж. Делото в Районния съд във Варна бе разгледано при закрити врата. 30-годишният Христо Иванов бе признат за виновен, че вечерта на 1 ноември 2013 г. извършил сексуален акт и действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, което не разбира свойството и значението на извършеното.

Престъплението е извършено късно вечерта под открита стълбищна площадка към сградата на пощата в Аксаково спрямо психично болен мъж. Според обвинителния акт, подсъдимият, прибирайки се към дома си, забелязал скитащия се по улиците мъж, решил да извърши с него хомосексуални действия и като се възползвал от неговата доверчивост го поканил да го почерпи с кафе.

Когато стигнали до пощата, подсъдимият блъснал пострадалия под стълбите и при употреба на сила извършил действия на полово удовлетворение. Случаен свидетел на посегателството станал живущ в същия район гражданин, който впоследствие сигнализирал за случилото се полицията.

Иванов е осъждан и е търпял наказание лишаване от свобода за подобно посегателство над половата неприкосновеност. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.