Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

Новините

23-10-2015, 11:56

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Tърси се решение по темата с екарисажа

До три години в с. Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.

"Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък проблем до преди две години. Ние сложихме край на опашките за места, като посторихме нови ясли и градини и днес има над 200 свободни места. Ще продължим с поддържането и обновяването на съществуващата база и ще градим нова, защото статистиката показва ръст на раждемостта. Тополи е част от тази наша програма", коментира Иван Портних. По време на срещата хората благодариха за ремонта на канализацията, за рехабилитация на ОУ "Хр. Смирненски" и на детската градина. В селото бе изградена нова детска площадка, бяха направени ремонти на читалището и църквата.

"Община Варна ще загуби много, ако Иван Портних не е кмет. Сами виждате резултатите от добрата работа", каза Демир Георгиев. Проблемите с екарисажа и възможност за намаляване на цената на билета за автобус до селото поставиха хората. Иван Портних обясни, че в момента върви сериозна трансформация в общинската фирма "Градски транспорт", свързана с изпълнението на най-големия проект на Варна - "Интегриран градски транспорт", а именно прехвърляне на линиите, обслужвани до момента от частен первозвач, на общинското дружество.

"До момента частният превозвач при два пъти по-малко километри пробег реализираше два пъти повече приходи, но тази порочна схема ще бъде прекратена. Когато всички приходи започнат да влизат в общинския превозвач, цената на билета до с. Тополи би могла да се коригира", обясни Иван Портних. Той допълни, че ще се търси решение по темата с екарисажа.

Кандидатът за кмет на Варна пое ангажимент в местното читалище да бъде подсигурено отопление на децата и самодейците, които репетират там, както и да бъде положена нова настилка в залата. По-късно кандидатът за кмет на Варна Иван Портних посети етнографския център "Роден край" в селото и разгледа уникална изложба на кукли с национални носии от различни краища на България.