Никола Спасов взема Йосков за Левски

Спорт

22-10-2015, 08:52

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаква се младият голмайстор да дебютира срещу "сините" в София

Младият нападател на Черно море Валентин Йосков ще попадне в групата за предстоящия мач с Левски. Днес сутринта "моряците" тренират на "Тича" и по обед ще отпътуват за София, където утре от 19,15 часа на стадион "Георги Аспарухов" ще се изправят срещу лидера в класирането. След заниманието треньорът Никола Спасов ще определи 18-те за срещата от 13-ия кръг на "А" група.

17-годишният талант е основен голмайстор при юношите в Елитната група до 19 години. До този момент Йосков има 6 попадения от началото на сезона, а през миналата кампания се отчете с 28 гола при 17-годишните.

Йосков се включи много добре в контролата с Дунав, в която се вкара два гола за крайното 3:3. Именно това накара наставникът Никола Спасов да го вземе сред 18-те за за мача със Славия и бе гласен да се появи в игра след почивката. Проблеми с картотеката обаче не позволи младият нападател да запише официален дебют за представителния тим на Черно море при успеха с 1:0 срещу "белите".

Никола Спасов ще разчита на Йосков най-вече в мачовете за Купата на България, като се очаква младокът да излезе титуляр в двубоя от 1/8-финалите турнирната надпревара срещу Вихър (Строево). Срещата ще се играе на терена в квартал "Коматево" на 27 октомври от 13,30 часа.