Пастирът милионер издои 180 овце и хвърли гегата

Парите

21-10-2015, 07:48

Снимка:

"Труд"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Късметлията играел тото от близо 40 г. и винаги пускал едни и същи числа

Новият тотомилионер от Петричко за последно издоил 180 овце в понеделник и напуснал работата си като пастир в с. Първомай. 59-годишният Здравко Траянов ще си раздели 3,3 млн. лв. от джакпота в "6 от 49", заедно със столичанин. Така с 1,650 млн. лв. ще затвърди отново славата на Петрич като град на милионерите. Късметлията играел тото от близо 40 г. и винаги пускал едни и същи числа. В събота пунктът в с. Първомай не работел, заради това Здравко помолил шефа си Стоян Милев, чиито животни пасе, да му пусне фиш в Петрич. "Помоли ме да свърша това и да му купя цигари. Дал ми беше числа за три колонки, но в пункта тотаджийката ме посъветва последната - четвъртата да я избере компютърът и аз се съгласих", разказа Стоян Милев.

Фишът за 2,80 лева дори още стои в жабката на колата на Милев. "В понеделник сутринта ми каза, че е спечелил шестицата и си поиска само компютърната квитанция. В началото не му повярвах и му казах да отиде да издои овцете. След това човекът свърши тази работа, преоблече се и си тръгна", допълва собственикът на стадото. В пункта, докато пускал чуждите числа му минало през ум да пусне и той същите, но се отказал. В понеделник получил предложение от адвокатска кантора, която да му помогне той да получи огромната сума. "Казаха ми, че това може да стане, като обясня, че Здравко ми е откраднал фиша. На камерите в пункта се вижда, че аз го пускам в 11,45 ч. Срещу това от кантората ми поискаха 200 хил. лв. Отказах веднага и се ядосах на такова предложение. Късметът си е на Здравко и нека си харчи със здраве парите", допълва Милев.

Пастирът му обещал, че ще му даде 1000 лв. от печалбата, отказал да си получи и последната заплата от 700 лв. "Дойде на работа при мен през май тази година. Много съвестен човек е и познава работата си. Доста овчари съм наемал, но като него досега не съм имал. Сега ми е трудно да му намеря заместник", категоричен е фермерът. Прибрал работните дрехи и гегата на Здравко и се пошегувал, че ще ги пази, ако се наложи пак да дойде да работи. На младини късметлията е работил в Транспортна милиция, после бил на гурбет в Коми. След като се върнал се хванал като овчар и около 12 г. е бил в Гърция, като ходел за известно време и пак се връщал. Имал син и дъщеря, а преди 4 г. се развел с жена си. Сестра му е омъжена и живее в Пръвомай, като фамилията има мебелен цех.

"Чу се, че имат някакви финансови проблеми, но се надявам сега Здравко да им помогне да стабилизират бизнеса си", преполага Милев. В Първомай се говори, че преди доста години Здравко пак спечелил шестица, но след като се почерпил с приятели за печалбата вечерта, на сутринта се оказало, че си е загубил фиша. Пред други пък споделял, че преди години отново дал на предишен работодател да му пусне фиш. Той обаче решил да му купи салам, а накрая се оказало, че е познал числата, но няма пусната квитанция.

Пред хора в Първомай племенникът му Андон обяснил, че е изпратил вуйчо си в чужбина при роднини. Други пък смятат, че близките му са го прибрали в столицата за известно време, докато отшуми случаят. До вторник следобяд в централата на тотализатора още не беше се появил човек с печалившата квитанция.